Salut

Ha tornat un president socialista i Espanya torna a tenir sanitat per a tothom

  • Jaume Collboni
  • Actualitzat:
  • Creat:

José Luís Ábalos afirma que “hem d’obrir noves oportunitats al conjunt de la ciutadania, i hem d’obrir el Govern de la nació a tota la nació”

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat avui que a Espanya “tenim un govern de la dignitat, i ho percebem cada dia. Ha tornat un president socialista, ha tornat un govern socialista, i Espanya torna a tenir sanitat per a tothom. Aquesta és la marca, el, canvi real que molts ciutadans del nostre país reclamàvem de nosaltres. És un govern de la dignitat perquè hem tornat la dignitat a les institucions. És una política que no s’amaga, que està al servei de la gent”.

 

Durant el seu discurs a la cloenda de l’Escola d’Estiu del PSC, en què també hi ha intervingut el ministre José Luís Ábalos, ha assenyalat que el Govern de Pedro Sánchez “també és un govern de l’esperança perquè ha tornat l’esperança a moltes catalanes i catalans, a moltes espanyoles i espanyols”. El Govern de Torra, per contra, “sembla que s’hagi encallat en el temps i sembla no entendre que a l’altra banda hi ha algú. Hi ha una Espanya que vol dialogar, des del respecte a la Llei i les institucions”. En aquest sentit ha contrastat les primeres decisions del Govern de Pedro Sánchez amb les del Govern de Torra, “que només ha parlat d’ambaixades i de TV3”.

 

Referint-se a Ada Colau, Jaume Collboni ha lamentat els seus “girs i improvisacions”. “Ara diu que és molt urgent parlar amb el president del Govern i ràpidament ha fet una mà estesa del PSC, parlant de pactes quan ella va ser qui va trencar el principal pacte d’esquerres del nostre país. Mentre els nostres alcaldes eren assenyalats, ella es reunia vara en mà amb alcaldes independentistes. Tenim una alcaldessa que va prometre 8.000 habitatges socials en quatre anys i que marxarà fent-ne 800. I ara treu del calaix una proposta d’habitatge social que podria haver fet fa tres anys i ha permès que la bombolla del lloguer ens rebenti a tots a la cara. No tornarem a donar suport a una proposta que no està dialogada ni consensuada, no permetrem que aquesta nova gesticulació arrossegui també el sector de la construcció”, ha dit.

 

Per la seva banda, José Luís Ábalos ha assegurat que amb el nou Govern “hem posat fi al fatalisme” que s’havia apoderat d’Espanya i que “s’ha posat en evidència que no es pot conviure amb la corrupció certificada”. “Hem d’obrir noves oportunitats al conjunt de la ciutadania, i hem d’obrir el Govern de la nació a tota la nació. Som conscients de les limitacions, però hem de fer de la necessitat virtut: farem la política dialogant, participant. L’aposta per la pluralitat és un fet”, ha dit.

 

 

Paraules clau: