Salut

Escarp a Vergés: "Deixi de fer auditories i passi a les solucions"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Assumpta Escarp recrimina a la Consellera que parli de victòria davant la retirada del recurs a la llei catalana d'accés universal a la sanitat "quan és una victòria del Govern de Pedro Sánchez"

Assumpta Escarp ha denunciat aquest matí a la Consellera de Salut, Alba Vergés, que Catalunya "es troba la tercera per la cua en assistència sanitària pública" i li ha reclamat "començar a abordar aspectes dels quals fem molt diagnòstic sense acabar d'aportar solucions".

Escarp ha recriminat a la Consellera que "parli molt de la crisi però s'oblidi sempre de parlar de les retallades a les quals el seu partit polític va donar suport". En aquest sentit ha recordat les retallades d'Artur Mas i Boi-Ruiz, que van suposar pèrdua d'horaris, de serveis urgències, tancament de CUAPs, etc. Escarp també ha reclamat a la Consellera saber "quan començarem a tenir contractes que no siguin precaris pels professionals, i quan posarà sobre la taula un pla de renovació d'equipaments tecnològics que són absolutament necessaris".

La diputada socialista també ha recriminat a Vergés que parlés de victòria davant la retirada del recurs a la llei catalana d'accés universal a la sanitat "quan és una victòria d'un govern de progrés a l'Estat, el govern de Pedro Sánchez i vostè no va ser al consell interterritorial per defensar la posició de Catalunya ni la retirada del recurs".

Per últim, Escarp ha demanat abordar els determinants territorials que provoquen grans diferències pel que fa a l'accés a la salut segons el codi postal: "No podem permetre que si la mitjana de llits per a aguts a Catalunya és de 2'5, a llocs com el Vallès oriental per exemple, siguin de 0'1" ha exemplificat; En aquest sentit ha reclamat "deixar de fer auditories i passar a les solucions".
 

Paraules clau: