Salut

“El pla nacional d’urgències que ens va vendre el conseller cessat Comín és fum”

  • Actualizado:
  • Creado:

Assumpta Escarp afirma que “cal reforçar l’atenció primària i domiciliària, sobretot pel malalts més vulnerables, grans i crítics”

La portaveu de salut del Grup Socialista, Assumpta Escarp, ha afirmat avui que “aquest hivern està resultant especialment complicat en termes de salut, perquè el sistema està al límit i això fa que l’epidèmia de grip sigui molt difícil de gestionar pels professionals”. “Per drenar, descongestionar i evitar anades a innecessàries als serveis d’urgències cal primer dotar a l’atenció primària dels recursos necessaris, cal abordar les seves necessitats”, ha insistit Escarp.

 

Segons la portaveu de salut socialista, “el pla nacional d’urgències que el conseller cessat Comín va vendre és fum, no està dotat i no ha previst prendre les mesures necessàries abans de l’epidèmia. No hi ha excuses, perquè el fred i la grip hi són cada any”. És per això que Escarp ha fet una llista de quatre prioritats:

1. Cal reforçar l’atenció primària i domiciliària, sobretot pel malalts més vulnerables, grans i crítics

2. Contractar més professionals

3. Reobrir més llits per drenar urgències

4. Reforçar el 061

 

Per a Escarp, “és evident que la sanitat catalana necessita de més recursos i de més control, però també de més eficàcia i eficiència i, sobretot, de veritable voluntat política, que ha mancat els darrers anys”.

 

Palabras clave: